500 gm - tepung kanji/ tepung ubi kayu
600 - 800 gm - tepung gandum (sampai boleh dicanai)
16 oz - Ghee (1 tin saiz kecil)
12 oz - Gula aising (336 gm)
1 s/t - soda bikarbonat
Cerelec (Perisa susu) / susu nespray
Cara membuatnya :-
- Ayak tepung kanji, tepung gandum dan soda bikarbonat. Ketepikan.
- Pukul ghee dan gula halus hingga sebati.
- Masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan hingga sebati. Kalau adunan masih tak boleh dicanai dan terap, tambahkan tepung gandum sikit-sikit dan uli hinggalah adunan boleh dicanai. Canai atas plastik, terap dan bakar dengan api sederhana.
- Bila dah masak sira dengan susu nespray. Biskut ni bila dah masak jadi putih tak payah bakar sampai kekuningan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan