Bahan :-
2 atau 3 bungkus - biskut tiramisu/sponge finger
250 gm - cream cheese
250 ml - Whipping cream
150 gm - Gula (secukup rasa)
2 s/b - nescafe (campur air suam 1 cwn)
Serbuk koko (Untuk hiasan)
Coklat Masakan (untuk hiasan diparut)
Cara membuatnya :-
- Campurkana gula, whipping cream dan cream cheese dalam satu bekas. Sudah sebati mixer bahan-bahantadi sehingga betul sebati dan tidak berketul.
- Dalam bekas lain ambil bancuhan tadi buat satu layer, kemudian rendam biskut dalam air nescafe dengan kadar yang cepat kemudian susun atas layer pertama.
- Tutup biskut tadi dengan lapisan kedua pula kemudian letak serbuk koko (tabur). Ulang kembali macam tadi, susun biskut cantik-cantik jangan bertindih.
- Lapisan terakhir kalau ada coklat masakan boleh letak pada lapisan paling atas. Sejukkan selama 8 jam. Makan ketika sejuk.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan