1 bungkus agar-agar tali - direndam
5 cawan air
1 cawan gula merah
1/2 cawan gula pasir
3 cawan santan
2 biji telur
1 helai daun pandan
Cara :
- Masukkan agar-agar, air dan daun pandan kedalam periuk, masak agar-agar dengan api perlahan hingga agar-agar hancur dan mendidih.
- Masukkan gula merah, gula pasir dan kacau dan biarkan mendidih, tapis adunan agar-agar tadi ke dalam periuk lain dan biarkan mendidih.
- Sementara itu, gaul telur dan santan hingga sebati.
- Tapis adunan telur dan snatan ke dalam adunan agar-agar, kacau dan biarkan mendidih.
- Tutup api dan tuangkan adunan ke dalam loyang.
- Sejukkan terlebih dahulu sebelum dimasukkan kedalam peti sejuk.
- Bila dah beku bolehlah hidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan