
Bahan :
3 tin susu cair
1 tin susu pekat
12 sudu makan tepung kastard
1 cawan air
1 paket biskut cream cracker
secubit garam
Serbuk koko/milo
Chocolate rice
Cara :
- Satukan semua susu cair dan tepung kastard dalam periuk. Kacau hingga rata.
- Masukkan susu pekat, kalu mahu manis habiskan satu tin susu. Campur air lalu kacau.
- Tabur secubit garam kemudian barulah diletakkan di atas dapur. Masak menggunakan api yang perlahan.
- Masak bancuhan tadi sampai likat. Ketepikan.
- Sementara itu hancurkan biskut dan letak dalam bekas atau loyang.
- Tuang bancuhan yang dimasak tadi di atasnya kemudian tabur serbuk koko atau milo.
- Ulang proses tadi hingga jadi dua lapisan.
- Lapisan atas sekali bolehlah dihiaskan dengan buah jika suka.
- Sejukkan di dalam peti ais sebelum dihidangkan.
Sumber resepi : Facebook Buku Resepi
Tiada ulasan:
Catat Ulasan