Isnin, 15 Julai 2019

PUDING KEJU



Bahan :
13 gm serbuk agar-agar
1 liter air
120 gm gula
3 biji telur
150 gm biskut cheese - blend halus
1 sudu besar tepung kastard
400 ml susu cair
200 gm susu pekat
50 gm mentega

Cara :

  1. Masak serbuk agar-agar dengan air sehingga hancur.  Kacau.  Masukkan gula dan kacau sehingga sebati.  
  2. Pukul telur sehingga rata dan campurkan biskut dan tepung kastard tadi.  Masukkan susu dan kacau sebati.  Tuangkan ke dalam adunan agar-agar tadi dan tutup api apabila mendidih.
  3. Masukkan mentega dan kacau lagi hingga sebati.  Tuang ke dalam acuan dan biarkan sejuk  di suhu bilik.  Masukkan ke dalam peti ais sebelum dihidangkan.
Sumber resepi : facebook

Tiada ulasan:

Catat Ulasan